Svet

Posiljevalec spet za zapahe

Urban Klančnik
15. 4. 2015, 19.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Philip Kirby je večkrat posilil svojo nekdanjo partnerko, a kljub temu že po štirih letih prišel iz zapora. Tja pa se bo zdaj vrnil zaradi telefonskega klica.

Arhiv Svet24

Philip (32) iz Newcastla je priznal, da je štirikrat posilil svojo partnerico (številka pa je v resnici verjetno višja), Gemmo Redhead, ki ji je tudi grozil z nožem, medtem ko je njen otrok spal v sosednji sobi. Gemma ga je po mesecih trpljenja prijavila policiji in Philip je bil obsojen na osem let.

Vendar pa so ga iz zapora izpustili že po štirih letih. Čeprav so mu bili strogo prepovedani vsakršni stiki z žrtvijo, pa je poklical Gemmo in 46-sekundni klic je bil dovolj, da ga je policija ponovno aretirala. Gemma je namreč takoj po njegovem klicu sporočila policiji, da jo Philip ponovno nadleguje. Čeprav se ni predstavil, je seveda prepoznala njegov glas.

Gemma, ki se, potem ko je Philip odšel v zapor, ni skrivala, saj je želela opozoriti na nasilne partnerje, je medijem povedala, da si je končno nekako uredila življenje in se sprijaznila s tem, kar se je zgodilo.

Zdaj pa se ji je svet ponovno podrl.

A na srečo je bila tokrat policija odločna, sodišče pa je Philipa ponovno obsodilo na osem let zaporne kazni brez možnosti pomilostitve.