Svet

Zadnjemu še živečemu otroku Johna F. Kennedyja grozili s smrtjo

STA/J.P.
20. 3. 2015, 10.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ameriška veleposlanica na Japonskem Caroline Kennedy je deležna telefonskih groženj s smrtjo, poleg tega je ameriško veleposlaništvo v Tokiu prejelo tudi klice z grožnjo bombnega napada. V zvezi z grožnjami je japonska policija prijela 52-letnega moškega.

Arhiv Svet24

Mitsuyoshi Kamiyo naj bi v zadnjem mesecu trikrat poklical na ameriško veleposlaništvo v Tokiu in omenjal bombo v zvezi z ameriškim vojaškim oporiščem na otoku Okinawa, kjer prebiva polovica od 47.000 ameriških vojakov na Japonskem, in veleposlaništvom.

Kamiya je priznal, da je klical na veleposlaništvo, medtem ko policija obtožbe zoper njega na račun groženj veleposlanici ni potrdila.

Kennedyjeva, sicer zadnji še živeč otrok umorjenega ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja, je funkcijo v Tokiu prevzela novembra 2013 in je prva ameriška veleposlanica na Japonskem.

Grožnje Kennedyjevi so sovpadle s prihodom ameriške prve dame Michelle Obama na tridnevni obisk na Japonsko.

Sicer pa v primeru grožnje Kennedyjevi ne gre za osamljen primer napada na kakšnega ameriškega diplomata v zadnjem času; pred dvema tednoma je namreč južnokorejski aktivist z nožem napadel ameriškega veleposlanika v Seulu, 42-letnega Marka Lipperta. Zadal mu je poškodbe v predelu obraza in roke, ki niso ogrozile njegovega življenja.