Svet

Indira je preživela

Sašo Avramovič
26. 2. 2015, 10.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V eksploziji ročne bombe v družinski hiši v kraju Bijelo Brdo pri Osijeku sta v soboto, kot smo že poročali, umrla sedemletni deček Samir in njegova 36-letna mati Zafira, ki je bila noseča.

Arhiv Svet24

V eksploziji so bili ranjeni še osemletna deklica Indira in njena brata, petletni Jasmin in devetletni Valentino, ki so jih prepeljali v bolnišnico v Osijeku. Eksplodirala je ročna bomba, ki jo je Samir našel na bližnjem igrišču. Po igri naj bi se z njo vrnil domov, da bi mami pokazal, kaj je našel. A še preden se je mami uspelo odzvati, je bombo razneslo.

Arhiv Svet24

Soseda Snježana, ki živi blizu hiše, v kateri je prišlo do eksplozije, je takoj odhitela tja. »Videla sem žensko, kako leži v mlaki krvi, zraven nje pa je nepremično ležal tudi Samir,« se spominja tragičnega prizora. Mater in bratca je prestrašeno opazovala Samirjeva sedemletna sestra Indira, ki je bila v eksploziji hudo ranjena. Sosedje so povedali, da je umrla mati, ki je bila v tretjem mesecu nosečnosti, pokazala izjemno hrabrost. Sama naj bi namreč legla na bombo, da bi rešila svoje otroke.

Arhiv Svet24

Iz bolnišnice v Osijeku pa so zdaj prišle nove informacije, in sicer so sporočili, da je Indira preživela zahvaljujoč hitremu odzivu kirurgov. Povedali so, da je jeklena kroglica iz ročne bombe M75 šla skozi njeno srce in ostala v bližini pljuč. »Kar lahko povemo, je, da je deklica dobro, da je njeno stanje stabilno in da sama diha. Vseskozi pa seveda spremljamo njeno stanje.V tem trenutku bi bilo nevarno izvleči to kroglico, tako da se je do nadaljnjega ne bomo dotikali,« je povedal dr. Ranko Ugljen, vodja oddelka za srčno kirurgijo v bolnišnici v Osijeku. Preiskava dogodka sicer še poteka, na tamkajšnji policiji pa tudi v ponedeljek niso vedeli ničesar več o neznancu, ki je pustil bombo na igrišču. Prav tako še ni končana obdukcija trupla umrlega dečka Samirja in njegove matere.

Arhiv Svet24