Svet

VIDEO: Novi posnetki bliskovite policijske protiteroristične akcije!

T.C.
10. 1. 2015, 08.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Francoska televizija FR2 je objavila ekskluzivni videoposnetek likvidacije terorista Amedyja Coulibalyja, ki je v židovskem košer supermarketu zajel talce in grozil s pokolom. V bliskoviti in pogumni akciji so terorista likvidirali.

FR2 / YouTube

Sočasno s policijskim lovom na brata Kouachi, se je v četrti Vincennes na vzhodu Pariza odvijala še ena drama - napadalec je v judovski trgovini zajel več talcev, med njimi tudi ženske in otroke. Videli so ga z dvema strojnicama.

Za ta napad naj bi bil odgovoren isti moški, ki je v četrtek na jugu Pariza ubil policistko, še enega človeka pa huje ranil. Pariško tožilstvo je objavilo, da so v povezavi s tem napadom iskali 32-letnega Amedyja Coulibalyja in njegovo 26-letno dekle Hayat Boumeddiene. Oba sta bila oborožena in nevarna.

Da ni bil pokol še večji, je prav gotovo zaslužen delavec v trgovini, 24-letni Lassana Bathily, sicer musliman. Bil je v zadnjem delu trgovine, kjer ga oboroženi napadalec ni mogel videti. Številni kupci so pobegnili tja in Lassana jih je skril v hladilnico v kleti trgovine. Ugasnil je luč in izklopil hlajenje, ljudem pa je naročil, naj bodo tiho.

Nato je pobegnil skozi tovorno dvigalo. Policija je sprva mislila, da je eden izmed teroristov, a ko je situacijo razložil, je lahko policiji posredoval ključne informacije o trgovini in o tem, kje so talci. Na koncu je policija napadalca ubila in številni so se Lassanu zahvalili. Ta pa je ostal skromen: ''Vsi smo bratje. To ni vprašanje o judih, kristjanih in muslimanih. Vsi smo v istem čolnu, moramo si pomagati iz krize,'' je dejal junak.

Ženska je še na begu, išče jo vsa Francija, Coulibalyja pa so policisti v akciji ubili. Oglejte si videoposnetek silovite in pogumne policijske akcije!