Svet

Zaradi okužb v porodnišnici nekdanjemu direktorju odredili pripor

G.G.
2. 1. 2015, 21.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Nekdanji direktor bolnišnice v črnogorskem Bijelem Polju Tomislav Jeremić je za novo leto pristal v priporu. Potem ko so ga zaslišali na višjem sodišču, mu je sodnik odredil enomesečno bivanje za rešetkami.

Jeremič in njegova sodelavca, direktorja ginekološkega in porodniškega oddelka Zvonko Puletić in Haka Tahirović, so osumljeni hudih kaznivih dejanj zoper človekovo varnost.

Trojica se je znašla v preiskavi po tem, ko je prišlo do odkritja infekcije pri petih novorojenčkih v bijelopoljski porodnišnici. Eden od novorojenčkov je za posledicami okužbe umrl v kliničnem centru v Podgorici.

V nasprotju s Puletićem in Tahirovićevo, v zvezi s katerima so novice o aretaciji, zaslišanju in odrejenem priporu zakrožile po  številnih srbskih in tujih medijih, je bilo zaslišanje Jeremića manj odmevno, saj je potekalo daleč od oči javnosti. Niz številnih aretacij zaradi napak, ki so privedle do okužb petih dojenčkov in smrti enega, je sicer v Bijelem Polju in Podgorici potekal dan po božiču, 26. decembra.