Svet

Policijski komisar za dialog med policijo in državljani

B.K.
29. 12. 2014, 10.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Newyorški policijski komisar William Bratton je pozval k »veliko več dialoga« za zmanjšanje napetosti med policisti in prebivalstvom.

Wikipedia

Bratton se je javno oglasil dan po pogrebu enega izmed dveh policistov, ki sta bila nedavno ubita v svojem patruljnem vozilu. »Gre za revščino, za vedno večji razkorak med bogatimi in revnimi. Še vedno gre za problematiko brezposelnosti,« je dejal komisar.

Bratton je prav tako stopil v bran Newyorškemu županu Billu de Blasiu. Dejal je namreč, da je bilo narobe od več sto policistov, da so na pogrebu policista obrnili hrbet proti video zaslonu, medtem ko je iz njega govoril župan.

De Blasio je za župana kandidiral z obljubo, da bo ustavil, preiskal in pozdravil slabe odnose med newyorško policijo in temnopoltimi Newyorčani. V njegovem mandatu je bilo največ protestov uperjenih proti policiji, newyorški policisti pa so nezadovoljni z njegovim županovanjem. Sicer je De Blasio začel s programom de-eskalacijskega treninga za policiste, uveljavil je bolj ohlapen pregon zaradi posedovanja konoplje, policisti pa so morali začeti na svojih telesih nositi kamere.