Svet

Begunci z ladje pred Ciprom na varnem

STA
25. 9. 2014, 17.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Begunci z ladje, ki se je davi pred obalo Cipra zaradi slabega vremena znašla v težavah, so na varnem. Kot je pojasnil predstavnik pristanišča v ciprskem Limassolu, so begunce, večinoma ženske in otroke, vkrcali na ladjo Salamis Filoxenia, ki je bila najbližje. Dejal je še, da so vsi begunci zdravi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Reuters
Ladja z begunci naj bi v Limassol prispela drevi okoli 21. ure po krajevnem času (20. ure po srednjeevropskem). Ciprsko notranje ministrstvo je sporočilo, da bodo begunce, ki najverjetneje prihajajo iz Sirije, nato pregledali zdravniki. Kasneje naj bi jih prepeljali v vojaško oporišče okoli 10 kilometrov zahodno od prestolnice Nikozija.

Zračni posnetki obrambnega ministrstva so pokazali, da se je prenatrpani ribiški vlačilec znašel sredi razburkanega morja. Avgusta 2012 je pred obalo Cipra umrlo sedem Sircev, med njimi dva otroka, ko je potonil njihov čoln, s katerimi so zbežali pred vojno v domovini. Ciper je od obale Sirije oddaljen okoli 100 kilometrov.