Svet

Berlusconi dobro plača za spolne odnose

STA/M.J.
19. 7. 2014, 15.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Potem ko je nekdanjega italijanskega premiera Silvia Berlusconija v petek prizivno sodišče oprostilo zlorabe položaja in spolnih odnosov z mladoletno prostitutko v primeru Ruby, sedaj njegova stranka Naprej Italija zahteva pomilostitev za medijskega mogotca, ki je bil sicer že pravnomočno obsojen zaradi davčne prevare.

silvio-berlusconi-fc.com
"Sodniki so ugotovili, da je Berlusconi nedolžen. Zaradi vsega, ker je v teh letih prestal, bi moral biti nemudoma oproščen," je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA dejal vodja poslanske skupine Naprej Italija Renato Brunetta. Naprej Italija si tako želi doseči pomilostitev od italijanskega predsednika Giorgia Napolitana.

Reuters

Trenutno Berlusconi ne more opravljati javnih funkcij zaradi pravnomočne obsodbe zaradi davčne prevare. Berlusconi je zato moral črtati svoje načrte, da kandidira na majskih volitvah v Evropski parlament. Prav tako mora opravljati družbenokoristno delo v domu starostnikov blizu Milana.

Reuters

Berlusconi je bil v primeru Ruby obtožen in nato na prvi stopnji obsojen, da je v Maroku rojeni Ruby plačal za spolne odnose in da je izvajal pritisk na policijo, da so jo izpustili iz pripora, v katerem je pristala zaradi suma kraje.