Svet

Neurje usodno tudi za mati in njenega malčka

STA/G.G.
9. 7. 2014, 22.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Na severu ameriške zvezne države New York so v torek zvečer pustošila silovita neurja, ki jih je spremljal močan veter. Terjala so najmanj štiri življenja, več kot 70.000 ljudi je ostalo brez elektrike. O še eni smrtni žrtvi poročajo iz zvezne države Maryland. Skupno naj bi brez elektrike v torek zvečer ostalo pol milijona odjemalcev.

Reuters
Vse štiri smrtne žrtve v zvezni državi New York je terjalo neurje v podeželskem kraju Smithfield, kjer so vetrovi uničili več domov. V ruševinah še iščejo pogrešane, je za lokalne medije povedal šerif okrožja Madison Allen Riley.

Med mrtvimi sta mati in njen štirimesečni otrok ter še nek njun sorodnik in pa sosed, poroča britanski BBC. V Marylandu je umrl fant, ki ga je pod seboj pokopalo drevo, medtem ko je bil v poletnem taboru. Še šest njegovih prijateljev je bilo pri tem ranjenih.

Po navedbah meteorologov so vetrovi v državi New York pihali s hitrostjo kakih sto kilometrov na uro. V Smithfieldu bodo preverili, ali je tam morda pustošil celo tornado. Eno od tamkajšnjih hiš je veter ponesel kar čez cesto v drugo hišo. O treh manjših tornadih so sicer poročali iz zvezne države Ohio in o enem iz Pensilvanije. V Pensilvaniji je bilo v nekem trenutku v torek brez elektrike kar 300.000 gospodinjstev in podjetij, danes zjutraj jih je na elektriko čakalo še več kot 120.000.