Svet

Je na delu serijski morilec?

Črt Kaker
4. 6. 2014, 18.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Newyorška policija išče moškega, ki je v četrti Brooklyn v nedeljo zvečer v dvigalu do smrti zabodel šestletnega dečka in hudo ranil sedemletno deklico. Prebivalci četrti so v strahu, saj se bojijo, da je v njihovi četrti na delu serijski morilec.

Reuters

Nedeljski umor šestletnega dečka v New Yorku še vedno buri duhove. Domačini si ne morejo razložiti, kako se je lahko nekdo s takim besom zapodil proti nedolžnemu otroku. Prebivalci v strahu zapuščajo svoja domovanja, saj so prepričani, da je v njihovi soseski na delu serijski morilec.

»Na območje smo poslale dodatne policijske enote, ki skrbijo za varnost prebivalcev. Še posebej bomo dejavni na območjih, kjer vemo, da se radi zadržujejo otroci,« je včeraj dejal poveljnik newyorških policistov Bill Brantom, ki je obenem na starše naslovil prošnjo, naj tudi sami pazijo na svoje otroke. Na dan medtem prihajajo tudi prvi izsledki preiskave. Policisti sumijo, da za umorom šestletnega Princea Joshuo Avitta stoji ista oseba, ki je pred nekaj dnevi v isti soseski do smrti pretepla in do smrti zabodla 18-letno Tanyo Grant Copeland, ki je bila ravno na poti v šolo.

 

»Nož, ki je bil uporabljen pri obeh umorih, je zelo podoben. Gre za velik kuhinjski nož s plastičnim ročajem,« je povedal tiskovni predstavnik newyorške policije Stephen Davies, eden izmed mestnih časnikov pa je razkril, da naj bi bila noža istega proizvajalca.

Kot je še sporočil, na nožih ni bilo zaslediti prstnih odtisov, forenziki pa preverjajo DNK, ki so jo našli na nožu.

Oglasila se je tudi ena od stanovalk bloka, v katerem je bil mali Prince umorjen. Kot je dala za lokalno televizijsko postajo, je v petek in nedeljo videla domnevnega morilca, kako se je sprehajal po bloku. »Ko sem ga vprašala, kdo je in kaj tukaj dela, se je samo obrnil in zapustil stavbo,« je dejala vidno pretresena stanovalka.