Črna kronika

Tošić med zadnjimi pred sodnika

M. R.
4. 6. 2014, 17.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so se ta teden začeli predobravni naroki v zadevi Balkanski bojevnik. Tošić se bo o krivdi izrekel 16. junija.

STA

Za nedolžne so se v ponedeljek izrekli Tadej Poljak, Valter Abramovič in Dejan Zupan, včeraj pa še »bojevnice« Zdenka Kondić, Suzana Remškar in Sandra Udrih. Udrihova in Zupan sta bila sicer pravnomočno obsojena na zaporne kazni že na prvem sojenju.

Kot je znano, bo ob trinajsterici oproščenih s prvoobtoženim Draganom Tošićem na čelu na zatožno klop sedla tudi četverica pravnomočno obsojenih. Višji sodniki so sicer Anesu Selmanu, Marku Bubliču, Zupanu in Udrihovi krepko zvišali kazni, prisojene na prvi stopnji, hkrati pa razveljavili del sodbe, ki govori o tem, da so imenovani delovali v hudodelski združbi. O tem bo znova odločalo sodišče prve stopnje.

Danes v hramu pravice pričakujejo Miralema Lucevića, Marka Bublića in Selmana, ki je, kot je znano, novembra 2012 po razglasitvi prvostopenjske sodbe zaradi napake tožilstva pobegnil v rodno Bosno in Hercegovino, kjer so ga marca letos prijeli pri gojenju marihuane. Selmana bo sodnica v Ljubljani bržkone izločila iz postopka, že prisojeno kazen pa bo možakar najverjetneje »odsedel« na rodni grudi.