Svet

Igralca Aleca Baldwina aretirali zaradi vožnje s kolesom v napačno smer

STA
14. 5. 2014, 08.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Newyorški policistki sta v torek zjutraj pri parku Union na Manhattnu aretirali znanega igralca Aleca Baldwina, ker je storil prometni prekršek in ni imel pri sebi osebnega dokumenta. Baldwin se je vozil po enosmerni 5. aveniji v napačno smer, nato pa policistki pošteno ozmerjal, nakar sta ga vklenili in odpeljali na postajo.

Alec Baldwin se je z mlado ženo razveselil tretjega otroka.

Priče dogodka so lokalnim medijem povedale, da je Baldwin policistkama povedal, da nima "usranega osebnega dokumenta" in naj mu napišeta kazen in ga pustita pri miru. Dodatno pa ga je razkurilo, ker ga policistki nista prepoznali in sta ga v skladu s pravili odpeljali na postajo, kjer ga je dežurni poveljnik prepoznal, vendar bolj zaradi preteklih prekrškov kot pa filmske slave.
Baldwin je bil že večkrat na policiji in sodiščih predvsem zaradi vzkipljivosti in znašanja nad nadležnimi fotografi. Letos je izgubil službo voditelja na liberalni televiziji MSNBC, ker je enega od paparacev ozmerjal s "pedrom". Nato je spisal dolg prispevek za revijo New York magazine katerega bistvo je bilo to, da mu je New Yorka dovolj in se bo preselil v Kalifornijo.
"Tu živim 30 let in imam vsega dovolj," je napisal Baldwin, v zgrešenem upanju, da v Kaliforniji ne bo paparacev. Grožnje, za katero je Newyorčanom prav malo mar, ni uresničil. "Če mu kaj ni všeč, naj spakira in odide," je za televizijo CBS dejala Abby Schwink, stanovalka soseske Greenwich Village, v kateri živi tudi Baldwin.
Najstarejši od igralskih bratov Baldwin je po identifikaciji zapustil policijsko postajo z nalogom, da se 24. julija oglasi pred sodnikom, ki bo odločil o kazni za prometni prekršek in ovadbo zaradi neurejenega obnašanja, kar v ZDA pokriva razna neopredeljiva kazniva dejanja, od alkoholiziranosti, do uriniranja po cesti, kričanja ali pretepanja.
Jezen se je spravil na Twitter in zapisal, da je mesto New York "slabo voden karneval neumnosti, ki si obupno želi prihodkov in kriminalizirati obnašanje, ki se je nekoč obravnavalo kot neškodljivo. Za povrh je še objavil ime in številko značke policistke, ki ga je vklenila.
Paparaci so potem okrepili obleganje njegovega stanovanja in družine, pri čemer so bili tako agresivni, da so spravili v jok njegovo hčerko. Baldwin je takoj dal na twitter, da policisti, ki so bili blizu, v tem primeru niso ukrepali.
56-letni igralec in liberalni aktivist je s svojo aretacijo opozoril na naraščajoč problem kolesarjev v mestu, ki jih je zaradi politike zdravega življenja vse več, ob tem pa hudo primanjkuje ustrezne prometne infrastrukture, predvsem pa znanja in prometne kulture.
Baldwin je kolesaril v napačno smer po delu 5. avenije, kjer je promet vedno zelo gost z avtomobili, pešci in kolesarji, ki se tudi ob upoštevanju prometnih predpisov težko izognejo drug drugemu.