Svet

Hudo bolnega kužka peljal na evtanazijo, tam so ga še 6 mesecev izrabljali

N.J.
6. 5. 2014, 18.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Javnost je pretresla zgodba o ostarelem in bolnem psu Sidu, ki ga je gospodar iz usmiljenja peljal na evatanazijo, a psa so na kliniki vse prej kot odrešili trpljenja.

(fotografija je simbolna)

Ostarelemu Sidu naj bi v kliniki za male živale v Teksasu z injekcijo pomagali v pasja nebesa, a njegov gospodar je po šestih mesecih ugotovil, da njegov kuža še vedno živ in živi kar na kliniki, zaprt v precej pretesni kletki. Namesto, da bi ga odrešili muk (kuža naj bil namreč močno bolan), so ga tam izrabljali kot darovalca krvi.

Kot poročajo mediji, je kuža, ko je zagledal svojega lastnika, takoj stekel k njemu in kar ponorel od veselja. Marian Harris je psa odpeljal na drugo kliniko, da bi dobil novo mnenje o zdravju psa in sporočili so mu lepo novico - s psom je vse v redu in usmrtitev sploh ni potrebna.

Možje postave so aretirali 71-letnega veterinarja Millarda Luciena Tiercea. On naj bi bil tisti, ki je psu postavil diagnozo. Sidovemu lastniku je dejal, da je pes močno bolan in  da mu predlaga, da psa pripelje na evtanazijo. Veterinar, ki je na tako krut način pretental lastnika psa in zlorabljal žival, se bo moral zagovarjati na sodišču zaradi mučenja živali.

Mučenih več psov

Veterinar, ki so ga aretirali, naj bi kar petim psom predpisal evtanazijo, psov pa nato ni usmrtil, ampak jih je skrivoma zadrževal v kletkah na kliniki, da je njihovo kri uporabljal za transfuzije. Tako je ohranjal pri življenju pet psov, med njimi tudi svojega. Ves čas so bili zaprti v kletkah, vidno v mukah zaradi svojega stanja. Nekatere najdene pse so morali zaradi izjemno slabega stanja usmrtiti.