Slovenija

Silvo videl Alenkine obiskovalce

M.R.
6. 5. 2014, 16.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Novomeščan Silvo Mesojedec je 29. aprila opoldne začel gladovno stavkati pred sedežem vlade v Gregorčičevi ulici v Ljubljani. In medtem ko je čakal na izpolnitev svojih zahtev, je opazoval okolico ...

Facebook

Kaj vse vidi Silvo?

"Imam čas in opazujem okolico ... In tako sem prvega maja videl Milana Kučana, ki je šel čez tista vrata tam v vlado ob pol štirih popoldan. Malo nerazumljivo, da na praznik dela nekdo, ki nima več neke funkcije, kar tako pride. Še bolj zanimivo pa je, da je odšel šele ob pol devetih zvečer ... Glede na to, da je Bratuškova napovedovala, da bodo predčasne volitve šele jeseni, zdaj pa takoj odstopna izjava ... Menim, da je glavni akter v ozadju Kučan. Zagotovo je on posredoval in sugeriral, da mora odstopiti,« je za Svet24 pojasnil Mesojedec. Medtem ko so bile oči vse slovenske javnosti uprte v pravnomočno sodbo Janeza Janše in obračunavanja na levici, je bil torej morda prav Silvo Mesojedec edini, ki je zaznal in spremljal zakulisno dogajanje. 

Milan Kučan naj bi se pri Bratuškovi zadržal več ur.

Mesojedec je nekdanji vodja Regijske civilne iniciative za reševanje romske problematike, javnost pa ga je spoznala, ko je prevzel 166 položnic krajanov Bučne vasi za nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, ki zavračajo plačilo zaradi Romov.

Pahor je pokramljal z Mesojedcem.

Javnost je razburil leta 2011 z izjavo, da naj tisti poslanci, ki zagovarjajo Rome, pridejo za nekaj dni živet v bližino romskih naselij pri Novem mestu. Poslancem je celo ponujal plačano prenočišče in hrano. Do lani je bil član stranke SDS, iz katere pa je izstopil, še pred tem je zaradi domnevnega žaljenja napovedal tožbo zoper poslanca SDS Ivana Grilla. Kontroverzni Mesojedec je bil zaposlen v Semenarni Ljubljana, trenutno pa je brez službe. Stavkal bo, pravi, dokler mu ne izplačajo vsega, kar mu pripada. Sicer pa je povedal še, da se je v teh dneh pri njem ustavil predsednik Pahor, Bratuškova pa da je šla hladnokrvno mimo njega.

Mediaspeed
Nekdanji predsednik države Milan Kučan je dejal, da si moramo svojo preteklost priznati v vsej njeni celoti, s svetlimi in temnimi platmi.