Svet

Grozljivo: deklica 9 let hirala v garaži

N.J.
18. 4. 2014, 10.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V Buenos Airesu so po 9 letih ujetništva rešili komaj 15-letno deklico.

Arhiv Svet24

Kot poročajo mediji, je deklica večino teh devetih let, ko je bila v ujetništvu v garaži, trpela hude zlorabe. Ko so jo našli, je najstnica tehtala slabih 20 kilogramov, na telesu pa je imela hude brazgotine in vidne posledice udarcev. Mučitelja sta jo hranila le s kruhom in vodo, družbo pa sta ji, kot poročajo mediji, delala pes in opica.  Če je poskušala vzeti hrano, ki so jo vrgli živalim, je bila tepena s pasom. V devetih letih je le dvakrat stopila iz garaže.

Zakonca, ki sta jo mučila, sta bila njena skrbnika. Policija ju je aretirala in na sodišču se bosta morala zagovarjati zaradi ugrabitve, suženjstva in mučenja otroka.

Najstnico je našla njena biološka sestra, ki je pred leti izgubila vsako sled za njo. Dekle je bilo v rejništvu od leta 2001, ko je sodišče ugotovilo, da njena biološka starša, ki imata še sedem otrok, finančno ne zmoreta poskrbeti še zanjo. Sprva je družina z njo ohranjala stike, leta 2005 pa so stike iz zaenkrat neznanih razlogov prekinili. Za deklico, ki so jo zdaj hospitalizirali, se je tedaj izgubila vsaka sled. Njena skrbnika sta bila zdaj ravno v pričakovanju ureditve papirjev za posvojitev.