Svet

Tega nasmeška ne bomo videli nikoli več

N.J.
26. 3. 2014, 10.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Michael Schumacher, ki je že skoraj 90 dni v umetni komi, naj bi, tudi če se prebudi, skoraj zagotovo ostal v vegetativnem stanju, ko bi se vsega zavedal, a se ne bi mogel ne premikati in ne govoriti. To naj bi bila posledica zdravniških napak!

Reuters

Gary Hartstein, ki  je bil med letoma 2005 in 2012 glavni zdravnik Formule 1, pravi, da se je med zdravljenjem sedemkratnega svetovnega prvaka zgodilo več zdravniških napak in da bo zato Schumacher, ki je že 88 dni v komi, če se bo kdaj prebudil, ostal trajno v vegetativnem stanju. Možnosti, da bi kdaj okreval, po njegovem mnenju ni.

Harstein ni razkril, katere napake naj bi se zgodile, bile pa naj bi razlog, da zdravstveno osebje v bolnišnici, kjer se Schumacher nahaja, ne pritiska na družino dirkaške legende, naj ga premestijo v katero drugo bolnišnico, čeprav je to za bolnišnico velik strošek in obstajajo temu namenjene ustanove. Bolnišnično osebje naj bi se čutilo krivo za Schumacherjevo trenutno stanje.

Glede Schumacherjeve izgube teže je Harsein komentiral, da je to povsem mogoče, da je izgubil 25 odstotkov teže. Povedal je še, da naj bi trajno vegetativno stanje običajno nastopilo po približno enem letu. Dlje kot je pacient v komi, manjša je verjetnost okrevanja in večja je možnost hude prizadetosti. Glede na to, da naj bi bile možnosti, da se Michael zbudi, izjemno majhne, naj bi nemški zdravniki Schumacherju že sporočili, da bo Michael, če se zgodi čudež in se prebudi, najverjetneje ostal v trajnem vegetativnem stanju. Zavedal se bo vsega, ne bo pa se mogel ne premikati in ne govoriti.