Zabava

Werner dela in pusti druge, da delajo

Alesh Maatko
26. 3. 2014, 11.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Eden od najbolj priljubljenih pevcev na sončni strani Alp, ki brez težav napolni koncertno dvorano, je praznoval svoj 25. glasbeni rojstni dan.

"Delam in pustim druge, da delajo. V Sloveniji so mnogi ukvarjajo z vsemi drugimi rečmi, le sami s seboj ne. Potem pa se čudijo, zakaj niso uspešni, in so za to krivi vsi drugi."

 

Werner o svojem uspehu

Da se vse dobro poplača, je Werner, ki je na glasbeni sceni prisoten že 25 let, dokazal ob nedavnem koncertu v Mariboru, na katerem se je trlo obiskovalcev in ljubiteljev njegove glasbo. A ker dober glas seže v deveto vas, so koncert spremljali tudi glasbeni agenti iz tujine, predvsem iz Avstrije ter Nemčije.

Med njimi je bil tudi Andy Moor, ki je bil, kot smo izvedeli, nad koncertom uspešnega pevca več kot prijetno presenečen. Nemški glasbeni producent je ob tem povedal, da je v Wernerju veliko potenciala, predvsem zaradi tega, ker živi z glasbo in jo ljubi, vse to pa deli z zvestimi in številnimi oboževalci, ki so mu ob prepevanju največjih uspešnic jedli iz rok.

Še posebej čustveno so se odzvali, ko je pevec prepeval v duetih z Majo Blagdan, Brigito Šuler, klapo Lavanda ter z legendarno zasedbo Banana, s katero je predstavil novo pesem Ne plači dušo, ki že postavlja rekorde. Leta 1984 je bilo v nekdanji državi Jugoslaviji pomanjkanje banan, a ni bilo pomanjkanja dobre glasbe, zato so štirje mladi fantje iz Zadra ustanovili glasbeno skupino, ki so jo poimenovali Grupa Banana. Trideset let pozneje je skupina, ki je v svoji dolgoletni karieri sodelovala z znanimi glasbenimi imeni, še vedno dejavna, na tokratnem koncertu pa je na odru, na željo občinstva, nastopila kar dvakrat – v rednem programu in na koncu, ko so še enkrat zapeli novo uspešnico.

A to ni bilo edino presenečenje na koncertu, saj na rojstnodnevnem slavju ne gre brez torte. Glasbeni slavljenec Werner je zarezal vanjo skupaj z novim glasbenim prijateljem Andyjem Moorom, s katerim bosta v prihodnje še sodelovala, saj se Wernerju s tem na široko odpirajo vrata na izjemnem nemškem glasbenem tržišču, kjer so nekatere njegove skladbe, ki jih je priredil v nemškem jeziku, naletele na enkraten odziv, kar je dobra popotnica za nove uspešne zgodbe.