Zabava

Zadnje besede umorjene Reeve so bile ...

N.J.
25. 3. 2014, 17.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Med sojenjem Oscarju Pistoriusu, obtoženemu brutalnega umora svojega dekleta Reeve Steenkamp, je tožilstvo glasno prebralo zadnja sporočila, ki jih je Pistorius prejel od svojega dekleta.

Reuters

"Včasih se te kar bojim, ko tako planeš nad mene, zaradi tvojih reakcij ..." naj bi bil eden zadnjih SMS-ov, ki jih je Reeva preko aplikacije WhatsApp poslala Oscarju. SMs naj bi bil poslan 27. januarja približno 20 dni kasneje pa je Reeva na Valentinovo podlegla strelom svojega najdražjega, ki pravi, da je mislil, da strelja na lopova in da se mu niti sanjalo ni, da se za vrati kopalnice skriva Reeva.

Imela sta hude težave v razmerju

Dva soseda, ki sta sedla na stolček za priče, sta povedala, da sta iz Pistoriusove hiše na noč umora in pred tem slišala glasne krike. Kot sta še dejala, sta se moški in ženska, domnevno Pistorius in Reeva, veliko kregala. Strokovnjak za tehnologijo Francois Moller je pregledal 34.654 strani izpisov iz Reevinega iPhona. "90 odstotkov njunih sporočil je ljubezenskih," je potrdil in dodal, da je nekaj izjem. 27. januarja naj bi bil par na zaročni zabavi prijateljice. Pistorius naj bi imel izpad ljubosumja in Reevo je obtožil, da se spogleduje z drugimi. Zato sta predčasno zapustila zabavo. "Hotela sem, da bi ostala dlje. Sem se imela lepo, zdaj pa ne več," mu je Reeva napisala. "Odkar si prišel v Cape Town, me neprestano napadaš. Razumem, da si bolan, ampak to je že nenormalno ... danes nisem flirtala z nikomer. Boli me, da tako misliš o meni, da si naredil tako sceno, da sva morala prej domov," mu je napisala. "Včasih se te prav bojim, ker se tako obnašaš do mene, zaradi tvojih reakcij ... 90 odstotkov časa me osrečuješ in mi je lepo s tabo, ampak nisem nekdo, na katerem boš stresal jezo ... Trudim se, da bi te osrečevala in ne rečem ničesar takega, kar bi lako vplivalo na naju."

Za Reevo je bil njun odnos neuravnovešen, kjer jeimel on pravico ponoreti, ona pa ne. Po 8. februarju se je skušala pobotati znjim. "Nočem, da me drugi napadajo, ker se vidim s tabo, ti, ki si oseba, ki bi me morala zaščititi, pa me neprestano napadaš," mu je še napisala. 

Pistorius naj bi v začetku leta 2013 v neki restavraciji streljal s pištolo prijatelja. Doslej je te obtožbe zanikal, a z SMS-om, ki ga je poslal Reevi, je potrdil informacijo. "Angelček moj, ne povej tega nikomur ... Darren (prijatelj Pistoriusa, op.p.) je vsem rekel, da je bil on. Ne morem si privoščiti, da bi prišla ta zadeva v javnost." Kup laži, torej. Mu bo porota verjela, da ni vedel, da je streljal na Reevo in ne na vlomilca?