Slovenija

Pri Štormanu 35-letna stavkajoča zagrozila s samomorom

S.R/P.R./M.J.
26. 3. 2014, 11.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Zaposleni pri gostincu Zvonetu Štormanu, ki je namesto stečaja začel prisilno poravnavo podjetja in s tem podaljšal agonijo delavcev, so danes ob 11. uri začeli stavkati. Zahtevajo poplačilo plač, regresov in prispevkov. Če Štorman tega do 30. marca ne bo izpolnil, stavkajoči zahtevajo, da prekliče postopek prisilne poravnave in sproži stečaj.

Simon Rosc

Stavkajoči sicer poudarjajo, da bodo s stavko vztrajali več dni. Nad svojim delodajalcem so razočarani, pravijo, da so ga od januarja videli zgolj dvakrat. Pravijo tudi, da Štorman premoženja nima nobenega, če že, pa da ga ima na »otokih«. Trenutno sicer obratuje le še en lokal v lasti Zvoneta Štormana, vendar v okviru njegovega d.o.o.-ja, saj podjetje Štorman s.p. ne obstaja več. Delavci se poudarjajo: "Krivi smo tudi sami, ker se nismo ustavili že prvi mesec, ko nismo prejeli plač.'' 

Sindikalist zaposlenih pri Štormanu je bil jasen: »Prišli smo tako daleč, da zapremo človeka, ki psa ni nahranil več kot pet dni. A pri človeku je očitno dovoljeno vse.« Sindikalist je še povedal, da mu je 35-letna delavka povedala, da bo naredila samomor, saj tako ne gre več.

Stavkajoči pozivajo javnost, naj vpliva na pristojne institucije, da se bo lahko zgodil stečaj. Potem se bodo delavci namreč lahko prijavili na zavod in živeli dalje.

Stavkajočim delavcem pa je nekdo priskočil na pomoč in jim za malico pripeljal 11 pic. 

 

Simon Rosc