Svet

Kdo je letalo upravljal še štiri ure po izginotju z radarjev?

J.P.
13. 3. 2014, 10.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ameriški preiskovalci so prepričani, da je izginulo letalo Malaysian Airlines v zraku še štiri ure po tistem, ko je izginilo z radarja.

Zaradi tega postaja vse bolj verjetno, da je bilo letalo ugrabljeno. Motorji namreč v okrivu nadzornega programa pošiljajo podatke o letu, v tem konkretnem primeru pa so podatki prihajali še štiri ure po tistem, ko je letalo izginilo z radarjev.

Trenutna lokacija letala še vedno ni znana.

Ameriške protiterorističnesile sedaj preiskujejo možnost, da je nekdo letalo skrenil s poti in ga preusmeril na neznano lokacijo – zaenkrat ni znano s kakšnim namenom. Vladni strokovnjaki proučujejo možnost, da je pilot oziroma nekdo drug izklopil odzivnike na letalu in letalo preusmeril v drugo državo.

Trenutna lokacija letala še vedno ni znana. Koordinate, ki jih je objavila Kitajska, so se izkazale za netočne, saj preiskovalci tam niso odkrili ničesar. Malezijski reševalci so večkrat obkrožili območje, a niso našli opisanih predmetov. Malezijci naj bi bili besni, ker Kitajci satelitskih fotografij niso objavili prej, četudi so se te izkazale za mačka v žaklju.