Črna kronika

V sredo zvečer gorel vagon, danes zjutraj piščančja farma

STA/J.P.
13. 3. 2014, 10.11
Posodobljeno: 8. 7. 2023, 08.32
Deli članek:

V Njivercah v občini Kidričevo je danes pred 6. uro zjutraj izbruhnil požar na praznem piščančjem hlevu, ki so ga segrevali, saj naj bi v njem naselili piščance. Na kraj so se odpravili policisti in gasilci, ki požar še vedno gasijo, za zdaj pa ocenjujejo, da škoda znaša okoli 300.000 evrov. V sredo zvečer je v Šentilju izbruhnil požar na vlaku.

Tadej Brodschneider

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, bodo kriminalisti ogled na piščančji farmi opravili, ko bo požar pogašen in bo temperatura omogočala dostop.

Mariborski poklicni gasilci in njihovi kolegi iz bližnjih prostovoljnih društev pa so morali posredovati tudi v sredo zvečer, ko je okoli 20. ure na železniški postaji v Šentilju izbruhnil požar na potniškem vlaku, ki je vozil na relaciji Maribor-Šentilj. Požar je po nestrokovni oceni povzročil za od 400.000 do 500.000 evrov škode.

Tadej Brodschneider

Ker so kriminalisti tujo krivdo izključili, bodo o požaru podali poročilo na pristojno tožilstvo, so še sporočili iz mariborske policijske uprave.

Kriminalisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja požara ugotovili, da je na omenjenem vlaku pri kraju Cirknica, približno tri kilometre pred Šentiljem, prišlo do tehnične napake na dizelskem agregatu vlaka. Strojevodja je preko kontrolne konzole ugotovil napako na enem od dveh agregatov, ki je zaradi tega prenehal delovati.

Ko je strojevodja ustavil vlak na železniški postaji v Šentilju, sta skupaj s prometnikom ugotovila, da se prav v prostoru nad dizelskim agregatom močno kadi, zato sta najprej poskušala ogenj pogasiti z gasilnimi aparati, ker jima to ni uspelo, pa sta na pomoč poklicala gasilce. Požar se je preko predelne stene ob toaletnem prostoru razširil v del potniškega prostora, v katerem pa ni bilo potnikov.

Ker so kriminalisti tujo krivdo izključili, bodo o požaru podali poročilo na pristojno tožilstvo, so še sporočili iz mariborske policijske uprave.