Svet

Skrivnostno izginotje letala: Odkrili identiteto potnika, ki je potoval z ukradenim potnim listom

Črt Kaker/N.J.
12. 3. 2014, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Iskanje izginulega potniškega letala še ni prineslo rezultatov. So pa preiskovalci razkrili identiteto mladeniča, ki je potoval z ukradenim dokumentom.

Reuters

»Več ko imamo informacij, bolj se nagibamo k temu, da ni šlo za teroristični incident,« generalni sekretar Interpola Ronald Noble.

Malezijske oblasti so pogrešano letalo sprva iskale predvsem na morju, pozneje pa so območje iskanja razširile še na gorat in hribovit predel severne zvezne države Kelantan, a za zdaj niso našli še ničesar.

Malezija pri raziskovanju izginotja letala še vedno upošteva vse možnosti, tudi možnost ugrabitve, je poudaril generalni direktor malezijskega urada za civilno letalstvo Azharuddin Abdul Rahman. Teorijo o ugrabitvi letala so nekaj časa podpirale tudi ugotovitve policistov, da sta se dva potnika nanj vkrcala s predhodno ukradenima potnima listoma, avstrijskim in italijanskim.

Malezijske oblasti so še dodatno razširile območje iskanja izgubljenega letala.

V ponedeljek so oblasti že uspele identificirati enega od potnikov z lažnim potnim listom. Kot so razkrile včeraj, gre za 19-letnega Iranca, ki glede na razpoložljive obveščevalne podatke nima povezav z nobeno teroristično skupino. Najstnik Pouira Nour Mohamad Mehrdad naj bi se želel zgolj preseliti v Nemčijo, je pojasnil vodja malezijske policije Khalid Abu Bakar. V Frankfurtu ga je namreč pričakovala njegova mati. A svojci upanja o srečnem razpletu zgodbe, ki buri svetovno javnosti, še niso izgubili. Kanček upanja jim prinaša dejstvo, da telefoni svojcev, ki so bili na izginulem letalu, še zmeraj zvonijo. Malezijske oblasti se prav tako poskušale poklicati pilote na osebne telefone, ki pa se prav tako nista javila. Kaj se je in kaj se v resnici dogaja z letalom, ostaja ovito v tančico skrivnosti.