Svet

Severna Koreja izstrelila štiri rakete kratkega dosega

STA
27. 2. 2014, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Severna Koreja je danes izstrelila štiri rakete kratkega dosega v morje vzhodno od Korejskega polotoka, je sporočilo južnokorejsko obrambno ministrstvo. Pjongjang s tem očitno kaže mišice južnokorejski in ameriški vojski, ki sta ravno sredi skupnih vojaških vaj.

reuters
V govoru je Kim izpostavil, da se mora korejska ljudska armada osredotočiti na svojo bojno pripravljenost.

Z obrambnega ministrstva v Seulu so sporočili, da so bile rakete z dosegom 200 kilometrov izstreljene z vzhodne obale Severne Koreje. Ob tem poudarjajo, da južnokorejska vojska ostaja v pripravljenosti za morebitne nove izstrelitve ali kakšne druge vojaške provokacije s severa.
Severna Koreja sicer precej pogosto izvaja teste raket kratkega dosega. V preteklosti jih je že uporabila, da je pokazala svoj bes zaradi vsakoletnih skupnih vaj južnokorejske in ameriške vojske. Opazovalci sicer menijo, da današnji test ne bo povzročil hujših vojaških napetosti med Seulom in Pjongjangom. Južnokorejsko-ameriške vojaške vaje so se začele v ponedeljek kljub ostremu nasprotovanju Severne Koreje, ki meni, da gre zgolj za "generalko" pred vojaško invazijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.