Črna kronika

Peter skrival 1,4 kilograma kokaina

STA/N.J.
27. 2. 2014, 15.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Zagrebška policija je danes sporočila, da so v sredo zjutraj v Zagrebu 42-letnemu hrvaškemu državljanu zasegli 1,4 kilograma kokaina. Vrednost zaseženega kokaina so ocenili na slabih 100.000 evrov.

Reuters

Gre za največjo letošnjo zaplembo tovrstnega mamila, so poudarili policisti na današnji novinarski konferenci. Poleg mamila je policija pri 42-letniku našla tudi ameriško brzostrelko znamke intratec ter približno 20.000 evrov v različnih valutah.

Zaslužil bi več kot 100.000 evrov

Ovadili so ga zaradi tihotapljenja prepovedanih drog in nedovoljenega posedovanja orožja.

Hrvaški mediji so poročali, da so 42-letnega Petra K. prijeli, ko je prišel iz garaže v centru mesta, v kateri je tudi skrival mamila. Domnevno naj bi bil zadolžen za prevzem kokaina v tujini in distribucijo v Zagrebu, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina. Kot so sporočili na spletni strani policije, bi bila vrednost zaseženega kokaina pri prodaji lahko tudi večja od milijona kun (133.000 evrov), če bi mamila pomešali z drugimi snovmi, ki jih običajno dodajajo tihotapci, da bi povečali količino droge za prodajo.

Šlo naj bi za hrvaškega državljana, ki je bil rojen v Črni gori. Hrvaški policiji je znan tudi zaradi ponarejanja osebnih dokumentov. Policija je dodala, da je tudi sam uporabljal več lažnih identitet. Ovadili so ga zaradi tihotapljenja prepovedanih drog in nedovoljenega posedovanja orožja.