Svet

Pri 13-ih letih na lepotno operacijo

S.M.
23. 1. 2014, 17.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Nicolette se v svoji koži ne počuti več dobro in iz šole prihaja objokana...

Nicolette Taylor (13) je bila kot majhna deklica model in se je pojavljala na naslovnicah različnih revij in katalogov. Prvič si je zlomila nos pri dveh letih in drugič pri osmih. Od drugega zloma naprej jo vrstniki zafrkavajo in zmerjajo

Svoje zlobne komentarje ji pišejo na Facebook in šlo je tako daleč, da jo je zmerjala celo mama njene sošolke z besedami “velik nos Taylor”. Nicolette se v svoji koži ne počuti več dobro in iz šole prihaja objokana.

Nicolette so k plastičnemu kirurgu odpeljali njeni starši, saj je vse skupaj prešlo vse meje. Kirurg pravi, da 25% lepotnih operacij v današnjem času opravi na najstnikih. Ko so za mnenje vprašali tudi priznanega psihologa, je povedal, da lahko operacija nosu pripomore k samozavesti najstnika, po drugi strani pa je poudaril, da je sporna uporaba Facebooka pri mlajših od 15 let.

V letu 2010 se je v Ameriki za popravke pri plastičnem kirurgu odločilo 250.000 najstnikov. Je kriv Facebook, so krivi straši, šola, psihologi, družba, modne smernice ali trendi pa presodite sami.