Slovenija

Pozor! Do sobote 30 cm snega!

STA/M.R.
23. 1. 2014, 16.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Zvečer se bodo manjše padavine pojavljale predvsem v južni in zahodni Sloveniji. Ponoči se bodo padavine krepile in zajele vso državo. Hladilo se bo, meja sneženja se bo spuščala...

AP
V noči na nedeljo se bodo padavine okrepile in razširile nad vso državo (slika je simbolična).

Jutri bo oblačno s padavinami. V notranjosti Slovenije bo povečini snežilo, na Primorskem deževalo. Zvečer bodo padavine slabele in na Primorskem ponehale. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna, sredi dneva in popoldne pa močna burja. Temperature bodo od 0 do 2, na Primorskem okoli 7 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine

Ponoči se bodo padavine okrepile in postopno zajele vse sosednje pokrajine. Jutri bo oblačno s padavinami. Ob Jadranu in v Furlaniji Julijski krajini bo deževalo, drugod povečini snežilo. Pihal bo severovzhodni veter, ob Jadranu močna burja.

Vremenska slika

Nad Skandinavijo in vzhodno Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka, nad severozahodno in južno Evropo pa območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta nad srednjo Evropo slabi. Iznad zahodne Evrope se proti Alpam pomikajo nove frontalne motnje. Od jugozahoda doteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak.

Obeti

V noči na soboto bodo padavine povsod ponehale. V soboto bo na Primorskem delno jasno, burja bo počasi oslabela. Tudi drugod se bo delno zjasnilo, a bo ponekod ostalo precej nizke oblačnosti. V nedeljo bo na jugu še deloma jasno, drugod pa pretežno oblačno. Ponekod v severnih krajih bo lahko občasno naletaval sneg.

Opozorilo

Burja na Primorskem bo v petek popoldne, zvečer in v noči na soboto v sunkih dosegala hitrosti do okoli 120 km/h. Vetrovno bo tudi drugod po državi. Predvidoma bo do sobote zjutraj ponekod na jugovzhodu države padlo do 30 cm snega.