Slovenija

Jure Janković pogrešan!

S.N.
23. 1. 2014, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Jureta Jankovića pogrešajo že več mesecev, pravijo. Skrivnostni vir je zaupal, da ima očitno 'zelo veliko osebnih težav'.

Arhiv Svet24

Ko je Jure Janković lani opravil lovski izpit, so mediji okoli novega člana zelene bratovščine zagnali toliko pompa, da je čez noč postal najbolj znan slovenski lovec.

Vse je opravil po pravilih

Bolj ali manj je bil mlajši sin ljubljanskega župana deležen pohval. Komisiji v Novem mestu je na vsa vprašanja odgovoril pravilno, nad njim pa so bili navdušeni tudi lovci iz domače družine Grosuplje. Po pravilih je naredil ves praktični del izpita – tudi čistilne akcije se je udeležil. Na skupnih pojedinah so mu celo posebej kuhali oziroma spekli kakšen kos piščanca ali kaj podobnega, ker je možakar na več vrst hrane alergičen.

V Grosupljem »jagajo« brez Jurčka.

A še taka volja do preganjanja divjadi in prijateljstvo lovcev ga v zeleni bratovščini nista zadržala. Že nekaj mesecev se mednje menda ni niti prikazal, kaj šele da bi se udeležil kakšne »jage«. »Očitno ima Jurček toliko osebnih težav, da mu je časa za nas zmanjkalo,« nam je zaupal eden od njegovih lovskih kolegov.