Svet

Snežno neurje hromi Izrael

STA / A.M.
14. 12. 2013, 12.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V Izraelu je tudi danes pustošila močna snežna nevihta, številna mesta in kraji v višjih predelih pa so ostali odrezani od sveta zaradi močnega sneženja. Vremenoslovci opozarjajo, da se država spopada z najobilnejšim sneženjem od leta 1879, vendar predvidevajo, da se bo snežno neurje do večera umirilo.

Reuters

Zaradi neurja je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v Izraelu okrog 29.000 gospodinjstev brez elektrike, od tega 13.000 v Jeruzalemu. Po navedbah policije je 45 mest in krajev na severu države odrezanih od sveta zaradi snega, policisti pa so morali pomagati pri reševanju skoraj 200 voznikov avtomobilov.

V petek zvečer so morali za dve uri zapreti avtocesto, ki povezuje Tel Aviv z okoliškimi mesti, saj je lokalna reka prestopila bregove. Dve avtocesti, ki vodita do Jeruzalema in se povzpneta do skoraj 800 metrov nadmorske višine, pa sta v obe smeri zaprti že tretji dan.

Z večine večjih ulic v Jeruzalemu so sicer danes očistili sneg, a občinske oblasti vseeno prebivalcem svetujejo, naj ostanejo doma in naj se ne odpravljajo na pot z avtomobili.