Svet

Uničil je poroko!

T.P.
11. 12. 2013, 19.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Christopher Ned Kelly bo najverjetneje moral plačati odškodnino v višini 36.600 evrov nekdanji zaročenki Melissi Cooper, ker je uničil poroko.

Christopherjevi odvetniki snujejo obrambo na dejstvu, da možakar nikoli ni izgovoril magičnih besed: »Bi se poročila z menoj?« Fant je 23. decembra 2004 Melissi Cooper, s katero je živel od leta 2000 in imel tudi otroka, podaril prstan, vreden okrog 7320 evrov.

Melissa, ki ima še enega otroka iz prvega zakona, je prstan sprejela, nato se je par preselil v novo hišo. Nekaj časa po tistem, ko je dobila prstan, je Melissa izvedela, da je njen zaročenec že dve leti v zvezi z drugo žensko. Obljubil ji je, da k tej ženski ne bo več hodil, a je Melissa aprila 2011 znova odkrila, da jo vara. Skrivaj se je zabaval z novo ljubico. Ko mu je Melissa rekla, naj jo pusti, je odgovoril, da ne.

Melissi je bilo vsega dovolj, zato se je vložila tožbo, sodišče pa je odločilo, da ji mora Christopher plačati odškodnino in stroške odvetnika, kar vse skupaj nanese 36.600 evrov. Nezvesti Christopher se je pritožil, češ da je bil njun odnos površinski, da ni pomenil nič, zato takšne kazni ne more sprejeti. »Nikoli se nisva veliko pogovarjala o poroki. Vsaj jaz se nisem,« se je branil Christopher.

Če bi bila poročena, bi bilo lažje

Par je kupil novo hišo na Christopherjevo ime, a ker nista poročena, Melissa ni mogla na sodišču vložiti prošnje za dodelitev začasnega ali stalnega bivališča. Melissa trdi, da sta se z zaročencem dogovorila, da bo ona ostala doma z otroki, saj se bosta tako izognila stroškom za varstvo, on pa bo lahko še naprej hodil v službo in odplačeval njuno hišo. »Vedno sem govorila, da matere, ki ostanejo doma, v hiši delajo precej več od nas. Ona je delala za tako imenovano 'družinsko podjetje',« je izjavila Melissina odvetnica in dodala, da namerava njena varovanka nekaj denarja od odškodnine nameniti za nakup hiše, v kateri bi živela skupaj s svojima otrokoma, saj je zanju dobila skrbništvo, Christopher pa bi plačeval njuno vzdrževanje.