Slovenija

Koliko stane izposoja smučarske opreme?

Sašo Avramovič
11. 12. 2013, 16.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Veliko vas je že kupilo vso potrebno opremo za smučanje, nekateri boste to še naredili, enim pa ne bo potrebno, saj jo imate že od lanske, predlanske … sezone. Vemo, da nakup smučarske opreme ni tako majhen finančni zalogaj, zato se mnogi odločijo za izposojo. Za najem se odločijo tudi tisti, ki ne smučajo tako pogosto.

orlovka.kg

Preverili smo, kje nam je na voljo izposoja smučarske opreme in kakšne so cene za en dan. Po navadi smuči, palice in ostalo opremo najamemo na smučišču, pri posameznih smučarskih šolah, agencijah ali ostalih ponudnikih.

Smučarskem centru Cerkno nam je na voljo pestra ponudba najema oziroma izposoje. Za najem smučarskega kompleta (smuči, palice, smučarski čevlji) bodo odrasli odšteli 23 evrov na dan, za najem le smuči in palic pa 16,50 evra na dan. Če bi radi najeli samo smučarske čevlje, stane dnevni najem 6,50 evra, za palice znaša cena dnevnega najema 4 evre, za najem čelade pa pol evra več.

Na Krvavcu lahko odrasli najamejo »navadne« smuči (standard) za 16 evrov na dan, smučarske čevlje za 11 evrov na dan, čelado in palice pa za 6 evrov na dan. Za najem malce boljših smuči (top class) boste odšteli 24 evrov na dan. Celoten komplet (standard komplet) vas bo stal 24 evrov na dan, komplet z boljšimi smučmi pa 8 evrov več. Če si boste izposodili določeno stvar za tri dni, boste deležni 10-odstotnega popusta.

Tudi tistim, ki se boste odpravili smučat na Roglo, je na voljo izposoja smučarske opreme. Odrasli boste za dnevni najem smuči odšteli 13,50 evra, smučarskih čevljev 8 evrov in palic 2 evra. Za celoten komplet (smuči, čevlji in palice) boste odšteli 20 evrov na dan. Za izposojo nad 3 dni boste deležni 10-odstotnega popusta.

Če se odpravljate na smučišče Vogel, si lahko smučarsko opremo izposodite tudi pri zgornji postaji gondole. Odrasli boste za celoten komplet - ski set (smuči, smučarski čevlji in palice) odšteli 19 evrov na dan. Lahko pa se odločite tudi za najem recimo le smuči (11 evrov na dan) ali par smučarskih čevljev (6 evrov na dan).

Med slovenskimi smučišči je priljubljeno tudi smučišče Kope, kjer prav tako ponujajo izposojo in najem opreme. Za izposojo smuči za en dan boste odšteli 15 evrov, za izposojo čevljev 10 evrov, za izposojo palic pa 5 evrov. Lahko se odločite tudi za izposojo celotnega kompleta (smuči, smučarski čevlji in palice), ki vas bo stal 18 evrov za ves dan.