Svet

Tragična nesreča vzela 23-letno Marijano

T.P.
18. 9. 2013, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Srbija žaluje za dvema mladima dekletoma, katerih življenje se je prehitro končalo. Minulo soboto se je v zgodnjih jutranjih urah vračalo z zabave pet deklet, pet dobrih prijateljic, ki so proslavile rojstni dan najstarejše med njimi – Marijane Vranić.

njena.si
Nerazdružljivi sestrični Marijano in Dragano so pokopali skupaj.

Tistega dne je dopolnila 23 let in je dekleta, med njimi tudi sestrično Dragano (19), povabila ven. Preživele so čudovit večer, poln radosti, sreče in optimističnih načrtov za prihodnost, okrog treh zjutraj pa jih je slavljenka Marijana s svojim audijem odpeljala domov.

Kljub nočni uri je dekle previdno vozilo po ulicah Kragujevca, ko jim je nasproti pripeljal moški, ki ga je nenadoma zaneslo v Marijanin avto. Počilo je tako močno, tako glasno, da je odmevalo daleč v noč. Razposajeni dekliški pogovor je zastal, radostne mlade obraze je prekrila groza. Slavljenka Marijana je bila na mestu mrtva, pol ure pozneje je v bolnišnici težkim poškodbam podlegla tudi njena sestrična Dragana …

»To sta bili dekleti, ki nista poznali drugih ocen kot petke in desetke

Nad družino sestričen Marijane in Dragane je legla žalost, njuni starši, strti od bolečine, ne morejo govoriti, povedali so le, da sta bili dekleti nerazdružljivi že od otroštva. Marijana, ki je končala pedagoško fakulteto in je vpisala magisterij, bi morala slaviti rojstni dan, Dragana se je veselila študija farmacije. »To sta bili dekleti, ki nista poznali drugih ocen kot petke in desetke je v solzah povedal eden od stricev. Dekleti so včeraj pospremili na zadnjo pot, pokopali pa so ju istočasno, eno poleg druge, saj sta večino življenja preživeli skupaj.  

njena.si
Kar je ostalo od avta po tragični nesreči.
njena.si
Na pogreb je prišlo več sto ljudi.