Svet

Lažni fotograf omamljal in posiljeval dekleta!

S.R.
25. 8. 2013, 08.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mlajši moški se je predstavljal za fotografa znane modne revije, nato pa omamil in posilil dve dekleti. Zaradi posilstva je bil na sodišču tudi že v preteklosti.

Facebook
27-letni Fabio je ženskam govoril, da je gej, ter da fotografira za revijo Vogue.

27-letni Fabio Moniz je obtožen, da je v Londonu omamil in posilil vsaj dve dekleti. Domnevno posilstvo ga je na sodišče spravilo že pred nekaj leti, a so ga takrat oprostili. Moniz, ki sicer prihaja iz Portugalske je mladim ženskam v barih govoril, da je fotograf svetovno znane modne revije Vogue, poleg tega pa še gej, nato pa jih je odpeljal domov, kjer jih je omamil in posilil.

A tega je sedaj konec, saj je sodišče v Snaresbrooku Fabia spoznalo za krivega dveh posilstev. Policija o posiljevalcu s Portugalske sicer ne ve prav dosti, zato je povsem mogoče, da je njegovih žrtev še več, a se posilstva zaradi drog ne spomnijo.

Sicer se je Fabio na sodišču zagovarjal že leta 2009, takrat zaradi domnevnega posilstva ameriške študentke v Londonu. Takrat so ga oprostili, a Američanka, ki naj bi ji posilil je še danes tako prepričana, da je zločin zares storil Fabio, da se je za nedavno sojenje celo vrnila v London in pričala proti njemu.

 

Ženskam je govoril da je gej, ter da je fotograf revije Vogue.

Fabievi zločini so sicer potekali bolj kot ne po ustaljenem vzorcu. V barih in restavracijah je spoznaval ženske, ki jih je govoril, da je gej, ter da fotografira za revijo Vogue. Nato jih je odpeljal domov ali v hotelsko sobo, kjer jih je tako omamil, da se posilstva sploh niso spomnile. Pri svojih načrtih naj bil Fabio med drugim uporabljal tud drogo 'posiljevalsko' drogo GHB, ki p na žalost zelo hitro izgine iz telesa, tako da je to nemogoče dokazati.

 

Fabia bo pred izrekom sodbe (ta naj bi sledila prihodnji mesec) ocenil še psihiater. Detektiv Pete Thomas, ki je vodil preiskavo pa je povedal, da je ''Moniz zelo nevaren posameznik'', ter da je zagotovo posilil še več žensk. A na žalost so v času posilstva mnoge spile veliko alkohola, zato se zločina niso spomnile, ali pa niso vedele, kaj se je sploh zgodilo. Vsekakor pa so londonske oblasti pozvale vse morebitne žrtve, naj se javijo policiji.