Svet

Noseča Mateja našla umorjenega zaročenca

T.P.
22. 8. 2013, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Radenko Popović je z dekletom praznoval zaroko, ko ga je nekdo poklical na mobitel. Zapustil je stavbo in sedel v svoj avto. Nekaj minut pozneje ga je noseča zaročenka našla mrtvega. Motiv za umor Popovića še vedno ni znan.

njena.si
Umorili so ga med praznovanjem zaroke.

V Novem Sadu se je v nedeljo zgodil umor, ki ga za zdaj še nihče ne zna pojasniti. Življenje je izgubil 31-letni Radenko Popović, in sicer le nekaj uric po tistem, ko je svojo drago zaprosil za roko. Z dekletom, ki je v petem mesecu nosečnosti, sta zaroko praznovala kar v njenem stanovanju. Njuno romantično praznovanje je okrog dveh ponoči prekinil neznanec, ki je Radenka poklical na mobitel in mu nekaj rekel.

Zapustil je stanovanje, ne da bi zaročenki povedal, kam odhaja, in se podal do svojega avtomobila. Sedel je vanj, ko je nekdo skozi okno osemkrat ustrelil vanj, najverjetneje z avtomatsko puško. Ko je na ulico prihitela noseča Radenkova zaročenka Matea Jurišić, je bil njen fant že mrtev. Ob pogledu na grozljiv prizor je začela kričati, naj kdo pomaga, a bilo je prepozno. »Prebudili so me rafali in kričeč ženski glas. Ko sem prišla ven, sem videla ustreljenega mladeniča, ki je ležal na betonu zraven avtomobila, poleg njega pa je stala nosečnica in kričala, naj pokličemo rešilca. Okrog in okrog ni bilo nikogar,« je povedala soseda z ulice, na kateri se je zgodil umor.

Radenko je po trditvah znancev živel pri zaročenki v Novem Sadu, občasno pa je prihajal v družinsko hišo k staršem in bratu. Radenko in njegov brat Dražen sta preprodajala avtomobile in delala kot gradbinca. Radenko je bil hkrati tudi športnik. Kot močnega fanta so ga najemali za varnostnika v klubih in na raznih proslavah. S kom je imel neporavnane račune, še vedno ni znano, njegova smrt tako ostaja zavita v tančico skrivnosti.