Svet

Miškovića po plačilu varščine izpustili iz pripora

STA / J.P.
23. 7. 2013, 15.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mišković je sicer obtožen kaznivih dejanj v procesu privatizacije.

Jutranji.hr
Miroslav Mišković

Lastnika Delta Holdinga in enega najbogatejših Srbov Miroslava Miškovića so danes po plačilu 12 milijonov evrov varščine izpustili iz pripora, v katerem je bil od decembra lani, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Potem ko je Delta Holding v ponedeljek plačal varščino v višini 12 milijonov evrov, je Mišković na posebnem sodišču za organizirani kriminal izjavil, da se bo odzival na sodne pozive.

Potem ko je Delta Holding v ponedeljek plačal varščino v višini 12 milijonov evrov, je Mišković na posebnem sodišču za organizirani kriminal izjavil, da se bo odzival na sodne pozive. Miškoviću so sicer odvzeli potni list in mu prepovedali, da zapusti kraj bivališča, na podlagi česar je sodišče tudi odredilo, da ga lahko izpustijo iz pripora.

Varščina 12 milijonov evrov je sicer najvišja v zgodovini srbskega sodstva.

Pri Delta Holdingu pa so v izjavi za javnost danes sporočili, da so zadovoljni, da se lahko po 224 dneh pripora Mišković končno brani s prostosti.

Mišković je skupaj s še desetimi sodelavci obtožen, da je z zlorabo položaja med privatizacijo oškodoval cestna podjetja za najmanj 154 milijonov evrov, državni proračun pa z utajo davkov za 4,3 milijona evrov. Za obe kaznivi dejanji - zlorabo položaja in utajo davkov - je zagrožena kazen desetih let zapora.