Svet

Več let posiljeval svojih pet hčera

Simon Rosc
19. 7. 2013, 19.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Indiji se zadnje čase vrstijo posilstva, nazadnje pa je to državo pretreslo še grozljivo posilstvo, ki se je zgodilo kar znotraj družine. Oče je namreč zlorabljal vseh svojih pet hčera, žena, ki je za posilstva vedela, pa ni storila ničesar.

Reuters
Indijo zopet pretresajo posilstva.

Indijo znova pretresa kruto posilstvo. Upokojeni uslužbenec indijske vlade je bil aretiran, ker je leta spolno zlorabljal svojih pet hčera. Prav tako so pridržali ženo, ker mu je posilstva vsa leta pomagala prikrivati in ni storila ničesar. Policija je pridržala oba.

Hčerka je očeta ujela med zlorabljanjem njene triletne sestre.

Po poročanju tamkajšnje policije so se grozoviti dogodki odvijali v vasi Bayana. 62-letni moški, Babu Lal Dhakar, ima pet hčerk, ki so danes že vse poročene. Njegovi zločini nad dekleti so prišli na dan, ko je ena od hčerk svojo zgodbo predstavila policiji. Posilstva naj bi se odvijala med letoma 1999 in 2003. Hčerka je dejala, da je po posilstvu celo zanosila, a jo je oče prisilil, da je naredila splav. Žrtev je o posilstvih povedala tudi mami, a je vse skupaj mirno ignorirala. Tovrstno dogajanje je bila že kar družinska tradicija.

Žrtev, ki je zgodbo povedala policiji, se je poročila leta 2007 in je nato rodila dve hčerki. Ko je prišla domov, je videla očeta, ki je zlorabljal svojo triletno hčerko, kar je bil tudi povod, da je stopila pred policijo.

Mati je za posilstva vedela.

Po prijavi je policija sprožila preiskavo, v kateri je vse hčere vprašala o spolnem nasilju njihovega očeta, in prav vse so povedale povsem enako zgodbo. Očeta so takoj za tem aretirali. Policisti pa so še dejali, da so šokirani, da je njegova žena in mati otrok za umazana dejanja vedela, a ni storila ničesar. Zaradi skrivanja zločina so tako pridržali tudi njo.

Vseh pet sester je sicer končno osvobojeno umazanih očetovih dejanj, a zaznamovane bodo ostale vse življenje.