Svet

Denar za svoje zdravljenje podaril v dobrodelne namene

J. P.
15. 7. 2013, 15.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Dan Black je bil pred štirimi leti udeležen v kolesarski nesreči, ki ga je prikovala na invalidski voziček. Ko je kolesaril v službo, ga je zbil avtomobil.

Facebook
Brecon Vaughn in Dan Black

Od takrat je zbiral denar za zdravljenje matične celice, ki je sicer za zdaj še v povojih, a obstaja verjetnost, da bi znova hodil. Zbral je 23.000 EUR, sedaj pa jih podaril, da bi lahko namesto njega shodil deček.

»Zavedam se, da se stvari zame ne bodo kar takoj izboljšale. Hotel sem le narediti nekaj, kar bi nekomu lahko izboljšalo življenje.« 

Petindvajsetletnik je opustil sanje, ko je izvedel za petletnega Brecona Vaughna, ki živi blizu njega, le streljal iz Chepstowa v Veliki Britaniji.

Brecon se je rodil z redko obliko cerebralne paralize, ki povzroča togost v nogah, prav tako pa vpliva na ravnotežje in koordinacijo. Pri hoji si mora pomagati s hoduljo, njegova družina pa poskuša zbrati 69.000 EUR za operacijo v Ameriki, s katero bi lahko prvič v življenju shodil brez pomoči.

»Brecon lahko shodi, če bo operiran. Paralize ne privoščim nikomur, in če lahko komu pomagam, da shodi, mu tudi bom.«

Black se je za skoraj neverjetni izkaz dobrote odločil, ker naj bi imel po njegovih besedah Brecon boljše možnosti za hojo kot on. »Zavedam se, da se stvari zame ne bodo kar takoj izboljšale. Hotel sem le narediti nekaj, kar bi nekomu lahko izboljšalo življenje.« Dodal je še: »Brecon lahko shodi, če bo operiran. Paralize ne privoščim nikomur, in če lahko komu pomagam, da shodi, mu tudi bom.«

Dan potrebuje celodnevno nego, ki stane letnih 206.000 EUR.