Zanimivosti

Sin Nuše Derenda ima popravni izpit

B.P.
15. 7. 2013, 15.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prej ali slej vsako mamo skrbi, ali se bo njen otrok znašel pred neljubimi šolskimi zapleti. Tokrat je to doletelo starejšega sina Nuše Derenda Matevža, ki ima popravni izpit.

Alesh Maatko

Zapriseženi nogometaš in ljubitelj glasbe se je pripravil na prvi rok in bil prepričan, da njegovo znanje zadostuje. Po popravnem izpitu pa je doživel pravi šok, saj mu je profesorica dejala, da je njegovo znanje privlečeno za lase in da se bo moral bolj potruditi, ker gre za maturitetni predmet.

Brezskrbne počitnice so se tako spremenile v nočno moro in guljenje zvezkov, kar je užalostilo tudi Nušo. Mama in sin sta se še nedavno neznansko zabavala na koncertu v Križankah, kjer sta skupaj prepevala in do solz ganila številne obiskovalce. Solze sreče pa so se žal tokrat pomešale z žalostnimi, saj vsakega starša skrbi, če se njihov otrok znajde v težavah. Vendar je Matevž odločen, da mu bo v drugo uspelo. Da vse skupaj le ni tako grozno, kot se zdi, sta dokazali dvojčici Prusnik, ki sta zaradi glasbene kariere že izkusili popravne izpite in zaradi negativne ocene celo ponavljali razred. To sta vzeli kot izjemno izkušnjo in nato celo vzljubili predmet, ki jima je povzročal preglavice.