Svet

Tatova pretepel do krvi

S.R.
27. 6. 2013, 16.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ropati ljudi na ulici dandanes ni več tako preprosto, saj se mnogo 'žrtev' na vse pretege upira. Včasih jo na koncu skupijo celo roparji.

YouTube
Eden izmed napadalcev je celo začel krvaveti.

Nekaj podobnega se je pripetilo tudi 16. junija (v ZDA so praznovali dan očetov) v Medfordu (zvezna država Oregon). Dva roparja sta želela nič hudega slutečega moškega olajšati za nahrbtnik, 'žrtev' pa se s tem nekako ni strinjala.

Brandon Shawnego je tega dne hodil proti cerkvi, ko sta se mu približala dva moška in ga prosila za cigareto. Povedal jima je, da je nima, nato pa sta ga obstopila in mu hotela vzeti nahrbtnik. A Brandon si nahrbtnika ni pustil kar tako vzeti, saj je imel v njem darila, ki so mu jih otroci podelili za dan očetov.

Osumljenca, kasneje identificirana kot Cameron Manning in Joseph Myazaki, sta postala nasilna in 35-letnemu Brandonu ni preostalo drugega, kot da se brani. Napdalcema je odmeril nekaj krepkih udarcev, eden izmed osumljencev pa je celo začel krvaveti, tako da ga je moral drugi skoraj odvleči s prizorišča. Ker se je bal, da mu policija ne bo verjela, je posledice napada posnel tudi z mobilnim telefonom.

Očividka Brittany Nelson je policiji sicer povedala, da napadalca še kar nista prenehala nadlegovati Brandona tudi po tem, ko je eden izmed njiju že krvavel. Policija se sicer strinja, da se je Brandon z vso pravico branil. Sicer pa Brandon Shawnego upa, da bosta napadalca v prihodnje dvakrat premislila, preden se zopet lotita podobnih podvigov.