Slovenija

Zahtevajo izplačilo regresa za zadnje tri leta...

STA / S.R.
27. 6. 2013, 14.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zaposleni v Domu starejših Prebold so danes nadaljevali stavko, ki so jo zaradi zaostale majske plače in regresov začeli v sredo.

Dom starejših Prebold
Stavka v Domu starejših Prebold se nadaljuje.

Predstavniki zaposlenih in direktor Ivan Kovač so nadaljevali pogovore, pri čemer jim je slednji znova obljubil izplačilo plače do 5. julija. A delavci namesto besed zahtevajo denar. Stavka naj bi trajala do izpolnitve stavkovnih zahtev. Poleg takojšnjega izplačila zaostalih majskih plač stavkajoči zahtevajo še zagotovitev rednih plač v bodoče in redno plačevanje vseh prispevkov za socialno varnost. Prav tako zahtevajo izplačilo regresa za zadnja tri leta, omogočanje koriščenja lanskega in letošnjega dopusta, zagotavljanje predpisanega počitka in pogojev za strokovno neoporečno delo s potrebnim številom kvalificiranih kadrov.

"Nič ni novega. Stavka teče dalje," je za STA danes povedal predsednik Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije (SZSVS) Zvonko Vukadinovič. Poudaril je, da je direktor Kovač že večkrat kaj obljubil, a so te obljube ostale neizpolnjene, zato bodo zdaj verjeli njegovim besedam šele, ko bodo delavci imeli plače na svojih računih.

Kovač je danes ponovil, da išče rešitev za nastale težave in da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da zagotovi plače najkasneje do 5. julija.

V omenjenem domu, ki deluje od avgusta 2010, je bila stavka že jeseni lani, saj je že takrat prišlo do zapletov z izplačili. Pravzaprav ima podjetje težave že od vsega začetka, saj ni dobilo državne koncesije za opravljanje dejavnosti. Rešitev vodstvo doma vidi v podpisu pogodbe z domom v Trbovljah, a so problem dolgovi.

Stavki se pridružuje večina od skupno 47 zaposlenih, podpirala pa naj bi jih tudi večina od skupno okoli 90 oskrbovancev doma.