Slovenija

Delno jasno

STA / S.R.
27. 6. 2013, 16.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki se bo ponoči prehodno nekoliko okrepila. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno.

Reuters

Pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, bolj verjetne v zahodni in severni Sloveniji, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od štiri do 11, na Primorskem okoli 15, najvišje dnevne od 17 do 22, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in jutri bo spremenljivo oblačno, predvsem jutri bodo krajevne plohe in posamezne nevihte.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, ki sega tudi nad Alpe. V višinah pa je nad srednjo Evropo in Alpami jedro hladnega in vlažnega zraka, ki vpliva tudi na vreme pri nas.

Obeti: V soboto in nedeljo se bo nadaljevalo spremenljivo vreme. Dopoldne bo dokaj sončno, v popoldanskem času pa bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Na Primorskem bo v soboto pihala šibka burja. Postopno bo malo topleje.