Svet

Zvezdnica šokirala: Žrtev posilstva je označila za 'srečno'

J. P.
21. 6. 2013, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tenisačica Serena Williams je dvignila prah, ko je žrtev posilstva označila za srečno. Posebno so bili vznevoljeni vsi tisti, ki jim je bila teniška zvezdnica vzor, kar se je odrazilo v ogorčenih sporočilih na njenem Twitterju.

Wikipedia
Ogorčeni odzivi na njeno izjavo.

Trent Mays in Ma'Lik Richmond, srednješolska igralca ameriškega nogometa, sta bila obsojena na eno leto v popravnem domu za posilstvo omamljene najstnice.

Ujeli so ju šele po tistem, ko so drugi učenci, ki so napad spremljali, objavili videoposnetek na internetu.

Najbolj kontroverzna izjava v njeni dosedanji karieri?

Williamsova je v torkovem intervjuju za revijo Rolling Stone dejala, da se žrtev ne bi smela postaviti v takšen položaj, in jo opisala kot srečno.

Nekateri to izjavo enaintridesetletne teniške igralke že imenujejo za najbolj kontroverzno v njeni karieri.

Prav tako je dvomila o pravičnosti kazni, ki sta jo dobila posiljevalca. Meni tudi, da so zaradi vinjenosti dekleta odgovorni tudi starši, saj bi morali njihovi otroci vedeti, da to ni način in da pod nobenim pogojem ne smejo sprejeti pijače od drugih.

Zakaj je bila torej šestnajstletnica tako pijana, da se ničesar ne spomni, še sprašuje Williamsova. Morda ni bila več nedolžna, si odgovarja sama, a ne bi se smela spraviti v tak položaj – razen če ji niso česa podtaknili v pijačo, še dodaja. (jp)