Svet

Število mrtvih v bangladeški industrijski nesreči doseglo 1127

STA
13. 5. 2013, 13.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V najhujši industrijski katastrofi v Bangladešu, v kateri se je zrušila večnadstropna stavba z več tekstilnimi obrati, je po zadnjih podatkih umrlo 1127 ljudi.

Reuters

Reševalci se medtem pripravljajo na konec svojega dela skoraj tri tedne po nesreči. Reševalno akcijo naj bi namreč končali v torek. V 20-dnevni akciji so reševalci iz vojske, gasilcev in rdečega polmeseca iz ruševin tovarniškega poslopja Rana Plaza rešili 2438 preživelih. V stavbi, ki se je zrušila 24. aprila v predmestju bangladeške prestolnice Daka, je bilo sicer pet tekstilnih tovarn, banka in trgovine.

"Lokalni administraciji bomo prizorišče nesreče uradno predali v torek, saj je bila doslej odstranjena velika večina ruševin," je dejal vodja reševalna akcije Sajal Shaykhuzzaman. Dodal je, da so med ruševinami našli 1115 trupel, 12 ljudi pa je umrlo kasneje v bolnišnici.

Medtem je višje sodišče danes lokalnim oblastem odredilo predajo vseh dokumentov in zapisov, povezanih z nesrečo, in pripravo seznama pogrešanih delavcev na podlagi njihovih osebnih izkaznic, poroča nemška tiskovna agencija dpa.