Svet

Posiljevalec študentke se je obesil

STA
11. 3. 2013, 09.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Eden od obtoženih za posilstvo indijske študentke decembra lani, zaradi posledic katerega je ta umrla, se je minulo noč obesil v svoji zaporniški celici, poročajo tuje tiskovne agencije.

Reuters

Gre za 33-letnega šoferja avtobusa, na katerem se je zgodilo posilstvo, Rama Singha. 23-letno Indijko je šest moških brutalno posililo na avtobusu, ko se je s fantom vračala iz kina. Kljub zdravljenju v Singapurju je za posledicami napada umrla, njena smrt pa je sprožila množične proteste v Indiji ter bila povod za zaostritev zakonodaje proti posiljevalcem.

Singh je iz oblačil naredil vrv in se obesil na ventilacijsko rešetko na stropu celice. Da je mrtev, so pazniki opazili zjutraj. Kot so sporočili iz zapora, so že sprožili preiskavo.

Njegov odvetnik je dejal, da so presenečeni, saj pokojni ni imel samomorilskih nagnjenj. Njegov oče pa celo trdi, da Singh zagotovo ni storil samomora. Kot je dejal, so sojetniki v zaporu njegovega sina večkrat posilili, pazniki pa so ga ves čas maltretirali.

Singhu, ki se je redno udeleževal obravnav na sodišču, je zaradi obtožb o umoru, posilstvu in ugrabitvi grozila smrtna kazen.