Slovenija

Na prvem mestu SD

STA/ P.R.
11. 3. 2013, 08.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

SD podpira 17 odstotkov, volitev pa se ne bi udeležilo kar 18,7 odstotka vprašanih.

Mediaspeed

Stranki SD sledi Pozitivna Slovenija z 9,5 odstotka in SDS z 9,1 odstotka glasov podpore vprašanih v anketi časnika Delo. Na četrtem mestu je SLS s 6 odstotki glasov, sledi Državljanska Lista s 4,6 odstotka, Nsi s 4 odstotki in DeSUS s 3,8 odstotka.

Na volitve ne bi šlo 18,7 odstotka vprašanih, nobene stranke ne bi volilo 12,7 odstotka vprašanih, neopredeljenih pa je 12, 3 odstotka vprašanih.

Ocena dela vlade je tokrat nekoliko višja kot prejšnji mesec in znaša 1,99, kar je sicer še vedno druga najslabša ocena Janševe vlade doslej. Delo vlade kot negativno in zelo negativno ocenjuje skupaj 78,7 odstotka vprašanih, pozitivno in zelo pozitivno pa skupaj 13,5 odstotka vprašanih.

Na Barometru priljubljenosti so na prvih treh mestih tako kot februarja predsednik republike Borut Pahor, minister za gospodarstvo in tehnološki razvoj, ki opravlja tekoče posle, Radovan Žerjav, in evropski komisar Janez Potočnik. Sledijo pa nekdanji minister za finance Janez Šušteršič, minister za delo, družino in socialne zadeve, ki opravlja tekoče posle, Andrej Vizjak, minister za kmetijstvo in okolje, ki opravlja tekoče posle, Franc Bogovič, nekdanji predsednik republike Danilo Türk, nekdanji minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič, predsednik TRS Matjaž Hanžek in evropski poslanec Lojze Peterle.