Svet

Morski psi raztrgali režiserja

J.P.
28. 2. 2013, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Dvesto turistov je na novozelandski plaži lahko vse skupaj le nemočno opazovalo. Policisti s streli niso uspeli odvrniti morskih psov, ki so obkrožili plavalca.

Šlo naj bi za dobre štiri metre dolge bele morske pse. Žrtev je bil šestinštiridesetletni režiser Adam Strange. Strange je plaval dvesto metrov od obale Muriwai v bližini Aucklanda, ko ga je napadel morski pes. Na pomoč mu je priskočila policija v napihljivem čolnu in v helikopterju. V žival so izstrelili dvajset strelov, ta pa naj bi zatem izginila.

Adam Strange je 2009 dobil berlinskega medveda za kratki film Afroditina farma.

Po poročanju lokalne televizijske postaje naj bi bili v napad vpleteni do trije morski psi. Enako trdi ena izmed prič, ki je videla žrtev signalizirati za pomoč. Po besedah enega izmed ribičev se je takoj po napadu morje okoli kraja dogajanja obarvalo rdeče. Drugi morski pes naj bi ga zatem potegnil pod gladino. Ko se je Strange ponovno pojavil na površju, je bilo opaziti več morskih psov, ki jih je privabila kri. Reševalci so potrebovali pol ure, da so truplo plavalca potegnili iz vode, saj sta okoli krožila dva morska psa.

##IMAGE-21117##