Svet

V Akri se je porušilo nakupovalno središče, več mrtvih

STA / S.R.
7. 11. 2012, 19.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V predmestju prestolnice Gane Akra se je danes porušilo letos zgrajeno večnadstropno nakupovalno središče in pod seboj pokopalo več deset ljudi.

Umrli so najmanj trije ljudje, 39 pa so jih doslej izpod ruševin uspeli rešiti. Poslopje se je porušilo tik pred odprtjem, v njem pa je bilo po ocenah takrat okoli 50 zaposlenih.

Predstavnik policije Freeman Tettey je povedal, da so v nesreči v nakupovalnem središču Melcom v predmestju Achimota po doslej znanih podatkih umrli trije ljudje. Rešene izpod ruševin so glede na resnost poškodb prepeljali v različne bolnišnice v Akri.

Po navedbah policijskega načelnika Patricka Timbillaha je v poslopju delalo kakih 50 ljudi, ni pa jasno, ali so bili v času nesreče vsi na delovnem mestu, navajajo tuje tiskovne agencije.

Reševalci in drugi pod ruševinami še naprej iščejo žrtve, na kraju nesreče pa ob policiji za red skrbi tudi vojska, saj se je zbrala velika množica ljudi, tudi svojci žrtev.

Prizorišče je obiskal tudi predsednik John Dramani Mahama, ki je ob tem prekinil kampanjo pred predsedniškimi volitvami 7. decembra. Že pred tem je v tvitu sporočil, da moli za vse v nesreči.

Nakupovalno središče se nahaja v steklenem poslopju, ki so ga odprli februarja letos in je v lasti verige Melcom magnata Bhagwana Khubchandanija, sina indijskih priseljencev. Vzrok nesreče še ni znan.