Eskaliral spor

Zlatko izdal pesem, v kateri Challeta Salleta obtožuje spolnega napada na mladoletnice

U.C.
28. 6. 2024, 11.21
Posodobljeno: 28. 6. 2024, 19.25
Deli članek:

Spor med slovenskima pevcema Zlatkom in Challetom Salletom je zavzel nove razsežnosti. Zlatko je izdal pesem Klepec laže v kateri Saša Petrovića-Challeta Salleta obtožuje spolnega napada na mladoletnice. Javilo se je več deklet, ki so potrdile Zlatkove obtožbe. Dekletom je podporo izrekel tudi Inštitut 8. marec. Challe Salle obtožbe zanika.

Zlatko, Fb
Zlatko je razril nedostojno vedenje svojega pevskega rivala.

Spor se je pričel z nastopom Challeta Salleta v pogovorni oddaji slovenskega youtuberja Perota Martića, v katerem je pevec žalil Zlatana Čordića-Zlatka, češ da se je do njega večkrat vedel zahrbtno. Dejal je še, da se kot človeka in glasbenika zelo razlikujeta in imata različna mnenja glede številnih stvari. Zlatko se je na njegovo žalitev odzval s pozivom, naj se za izgovorjene besede v roku 24 ur iskreno javno opraviči. Ker pevec tega ni storil, mu Zlatko ni ostal dolžan in je izdal sedemminutno pesem, za katero trdi, da mu bo uničila kariero. V pesmi mu očita nasilje nad partnerko, intimno dopisovanje in pošiljanje nazornih vsebin mladoletnim dekletom prek družbenih omrežij in celo spolne odnose z mladoletnicami.

Zlatko je za portal 24 ur povedal: "Želim sporočiti vsem mladim ljudem, da je napuh škodljiv za srce, za telo in za družbo na splošno. Ni primera na svetu, kjer bi se najboljši tenisač, kjer bi se najboljši nogometaš, kjer bi se najboljši košarkar dvignil nad igro, h kateri pripada. Med tem, ko je dotični gospod pretiraval in ne samo, da je osebno žalil mene, ampak je žalil celotno sceno in to je bila njegova ključna napaka. Dal sem mu možnost, da se javno opraviči, ampak njegov napuh je bil večji od tega, večji od normalnega človeka, ki spozna, da je naredil napako. On je videl, da je napako storil, ker je klical in se je bil pripravljen opravičiti zasebno, jaz pa sem zahteval, da to stori javno," in dodal: "Če bi bila njegova vest čista, bi lahko prišel in javno podal izjavo, tako se je pa zavil v molk in še eno stvar bom dodal: ko resnica pride, laž izgine."

Challe Salle, Instagram
Sloveski raper Challe Salle se soča s hudimi obtožbami.

Challe Salle se je za Slovenske Novice odzval z besedami: "Ne morem komentirati stvari, ki me ne zanimajo in jih ne spremljam. Fokusiram se na svoje delo in družino, imam še zadnje nastope pred odhodom na dopust in organizacijo poroke. Drugače pa se je moja ekipa že večkrat srečala z lažnimi obtožbami na moj račun in raznimi poskusi kraje identitete, storilci so bili tudi kazensko preganjani. Enako bo v prihodnje, če bo to potrebno."

V popoldanskih urah je Challe Salle objavil svoj odgovor na Instagramu:

Po Zlatkovi objavi se je oglasila bivša pevka, ki je sodelovala s Challetom Salletom. Potrdila je, da se je Challe Salle do nje vedel nedostojno in pozvala ostala dekleta, da delijo svojo izkušnjo.

Javila se je tudi uporabnica z Instagram imenom trojansek, ki je obljubila, da bo tudi njena zgodba kmalu javna, vendar zaradi preiskave, ki še poteka, zaenkrat še ne more spregovoriti. Zahvalila se je Zlatku, ki je razkril vse umazanije slovenskega raperja.

Inštitut 8. marec je na Instagramu v sklopu dogodka pozval družbo, naj se na dogajenje primerno odzove. Napisali so, da obsojajo vsakršno obliko spolnega nasilja in nadlegovanja.