Zamuda

Pozor. 30-minutni zastoj na primorski avtocesti

A. M./STA
22. 6. 2024, 16.06
Posodobljeno: 22. 6. 2024, 16.07
Deli članek:

Na primorski avtocesti je v smeri proti Obali nastal velik zastoj. Trenutno je gneča od Ljubljane proti Uncu, zamuda znaša približno 30 minut. Promet je pred Uncem v smeri proti Kopru oviran zaradi prometne nesreče, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Sašo Švigelj
Trenutno dolg zastoj.

Zastoji nastajajo tudi na nekaterih drugih avtocestah in cestah po državi. Na štajerski avtocesti je zaradi del nastal zastoj med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico proti Mariboru, zamuda znaša 15 minut. Za osebna vozila je možen obvoz po regionalni cesti Tepanje-Slovenska Bistrica, svetuje prometno-informacijski center.

Gneča je tudi na cestah Ljubljana-Logatec, Horjul-Vrhnika ter Lesce-Bled-Bohinjska Bela na Bledu v obe smeri.

Prometno-informacijski center je za današnji dan napovedal visoko gostoto prometa. Ta konec tedna je namreč na Hrvaškem praznik, prav tako se začenjajo počitnice v nekaterih evropskih deželah. "Predvsem je pričakovati tudi zelo gost promet od Avstrije proti osrednji Sloveniji in naprej proti Hrvaški," so napovedali na svoji spletni strani.

Tako zastoji že od jutra nastajajo na številnih avtocestah in cestah po Sloveniji. V določenem obdobju je bil čas potovanja proti Primorski iz smeri Gorenjske in Dolenjske zaradi gneče daljši za približno uro in pol. Promet so poleg gneče dodatno ovirale še prometne nesreče na ljubljanski južni obvoznici in primorski avtocesti.

Zastoj je bil dlje časa tudi na koncu podravske avtoceste pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.