Menjava na vrhu

Foto: Vodenje Policijske uprave Kranj bo z majem prevzel Uroš Povalej

D.K.
30. 4. 2024, 16.11
Posodobljeno: 30. 4. 2024, 16.17
Deli članek:

Vodenje Policijske uprave Kranj bo s 1. majem 2024 začasno prevzel Uroš Povalej, ki bo upravo vodil do imenovanja novega direktorja. Dosedanja direktorica Melita Močnik se je namreč s 30. aprilom upokojila.

Policija.si
Z leve: Primož Donoša, Robert Ferenc in Uroš Povalej

V zadnjih dneh je Policijsko upravo Kranj po pooblastilu direktorice PU Kranj vodil Primož Donoša, sicer vodja Sektorja kriminalistične policije, ki je danes, 30. aprila, predal posle Urošu Povaleju, ki bo s 1. majem 2024 začasno prevzel vodenje Policijske uprave Kranj. Primopredaje se je udeležil tudi namestnik generalnega direktorja policije Robert Ferenc, ki je novemu vodstvu zaželel uspešno delo, so zapisali na straneh Policije. 

Policija.si
Vodenje Policijske uprave Kranj s 1. majem 2024 prevzema Uroš Povalej (levo).

Uroš Povalej je v policiji zaposlen od leta 1990, ko je po končani Kadetski šoli za miličnike z delom začel na Policijski postaji Ljubljana Center. Po končani Višji policijski šoli v Tacnu je bil leta 2006 premeščen na delovno mesto pomočnika načelnika na Policijski postaji Ljubljana Bežigrad. Leta 2010 je prevzel vodenje Skupine za korupcijo na Oddelku za gospodarsko kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, od leta 2023 pa je delal v Službi generalnega direktorja policije, in sicer v Sektorju za razvoj in sistemske naloge.

Policija.si
Melito Močnik je pred upokojitvijo sprejel generalni direktor policije Senad Jušić, ki se ji je zahvalil za dolgoletno in uspešno delo v policiji.

Melita Močnik je Policijsko upravo Kranj vodila od 29. marca 2021. Pred tem je delala na različnih delovnih mestih na ravni Generalne policijske uprave, kjer je pridobila bogate, tudi mednarodne izkušnje na področju upravljanja meja. V policiji se je zaposlila leta 1998. Pred tem je do leta 1992 delala v gospodarstvu, po tem letu pa se je začela njena karierna pot v javnem sektorju. V letih 1992–1994 je bila najprej zaposlena v takratni carinski upravi, po letu 1994 pa je kariero nadaljevala pri Visokem komisariatu Združenih narodov za begunce v Ljubljani.