Volčji brlog

V bunkerju nacističnega zločinca Göringa našli pet skeletov brez rok in nog, tudi dojenčka

J.V.
30. 4. 2024, 13.50
Posodobljeno: 30. 4. 2024, 13.56
Deli članek:

V Volčjem brlogu na Poljkem, v bunkerju nacističnega zločinca Hermanna Göringa, ki velja za enega najbolj odlikovanih nacistov in najtesnejših sodelavcev Adolfa Hitlerja, so amaterski arheologi naleteli na grozljivo najdbo; pet skeletov, vsem pa manjkajo roke in noge.

Profimedia
Hermann Göring je veljal za enega najtesnejših sodelavcev Adolfa Hitlerja.

V bunkerju nacističnega zločinca Hermanna Göringa na Poljskem so amaterski raziskovalci našli pet človeških skeletov brez rok in nog, poroča Heute. Na grozljivo najdbo je naletel ljubiteljski arheolog Oktavian Bartoszewski, ki s svojo ekipo v gozdovih na severozahodu Poljske išče sledi nacističnega režima. Nacisti so v "Volčjem brlogu" med okupacijo zgradili labirint bunkerjev, ki je bil svoj čas živčni center Hitlerjeve vojne mašinerije. Göringova "hiša" sicer velja za temeljito raziskano, vendar je ekipa Bartoszewskega na lesenih tleh opazila "znamenje" in pričela kopati.

Porajajo se številna vprašanja, odgovorov ni

Najprej so kakšnih 10 centimetrov pod zemljo našli lobanjo. "Bili smo popolnoma presenečeni in šokirani," pravi Bartoszewski. Takoj so obvestili policijo, ki pa ni našla dokazov, da bi se zločin zgodil nedavno, zato je ekipa lahko nadaljevala z izkopavanji. Skupno so odkopali okostja petih ljudi, po navedbah mrliškega oglednika gre za tri odrasle, najstnika in dojenčka. Na skeletih tudi ni ostankov oblačil, vsem pa manjkajo roke in noge. Porajajo se številna vprašanja, odgovorov pa ni. Poljsko državno tožilstvo je pričelo preiskavo, še piše Heute.

Profimedia
Volčji brlog, Hitlerjeva utrdba v gozdovih severozahodne Poljske.

Profimedia
Volčji brlog, Hitlerjeva utrdba v gozdovih severozahodne Poljske.